×

Marketingul online sau digital este un instrument de promovare a vânzării de servicii / produse prin intermediul internetului. Este mai mult decât benefică pentru companii, deoarece aduce rezultate și nu este limitată de geografie sau timp.

A vorbi despre viitor este în egală măsură riscant și speculativ. Din acest motiv, consider că pentru a reuși, este necesar să privești în trecut și să înțelegi prezentul.

Întregul marketing pe internet a început cu persoanele curajoase care au văzut oportunitatea de a interconecta și au început să creeze pagini web, iar mai târziu au optimizat aceste pagini astfel încât afacerile lor să apară pe primele pagini ale rezultatelor căutării (ex: Google). Unul dintre acești oameni vizionari  este Jeff Bezos – fondator al Amazon.com – care este un entuziast al internetului, fiind cel mai bogat om din lume, cu o valoare netă de peste 158 miliarde de dolari.

Între timp, începând cu anii 2000 și-au făcut apariția în spațiul virtual primele platforme Social Media. Astfel au fost deschise porțile virtuale întreprinderilor pentru a-și spori recunoașterea și vânzările. Acest fenomen a fost cel mai puternic amplificat cu introducerea – Facebook – o platformă care oferă libertatea de a ținti clienții într-un mod inteligent – generând mai multă expansiune.

Pe scurt, de la Facebook încoace cu toții știm povestea Instagram LinkdIn și Twitter – care împreună formează în prezent cadrul Social Media.

În momentul de față, puterea marketingului digital este incredibilă, generând trilioane de dolari. O mulțime de companii utilizează acest instrument și oamenii au ajuns indiscutabil la concluzia că prezența pe internet nu mai este doar o modalitate de a crește ci și o necesitate a secolului 21.

Precum am menționat la începutul articolului, viitorul este greu de prezis cu exactitate. Cu toate acestea, un lucru este sigur – marketingul online va avea doar de crescut și va avea un impact din ce în ce mai mare asupra mediului de afaceri. 

Publicat de Adrian S în 2 iunie, 2019


0 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *